Monday 24 March 2014

Bjärbo och Lindbäck - Vi måste sluta ses på det här sättet

Så här såg det ut då jag läste boken under helgen.
Boken handlar om Hanna, 18, och Jens, 24, som träffas på krogen en kväll. Gnistorna flyger och hipps vipps så hamnar de i säng, utan att veta att Jens är den nya personliga assistenten åt en kille i Hannas klass. När de ses på skolan första dagen efter jullovet är chocken ett faktum. "Går hon bara på gymnasiet?"/"Han är ju typ nästan en lärare." (fast inte egentligen, han jobbar bara åt en handikappad kille). Jens är dessutom nyseparerad med en dotter på 2,5, och Hanna har planer på att flytta till Paris så fort hon tagit studenten. Trots detta är det svårt för dem båda att glömma bort natten under jullovet...

Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck har lyckats riktigt bra, de har skapat två realistiska karaktärer och även fångat attraktionen mellan dem, den liksom ångar av pappret i vissa stycken. Jag gillade också språket, very much. Karaktärerna slänger sig med svengelska uttryck och slang vilket gör att boken får en fräsch anda. Det är kul att läsa en bok som har en sån tydligt modern ton. Superbt!

5 comments:

Farraw said...

En sån här bok är jag rätt sugen på. Ska vi byta? ;)

Fia said...

Deal! ;)

Carro said...

Hm, jag gillade inte alls den här mest på grund av Hanna som jag tyckte kändes som ett "rikemansbarn" men noll problem i hela världen. Vilket jag kan känna är lite ovanligt. Sedan hade jag läst ett par ungdomsböcker med engelska uttryck precis innan (T.ex Lex bok) så för mig blev det lite too much.. Men är såklart glad om andra kan uppskatta den mer! ;)

Elina said...

Jag köpte konceptet också! (; (: Den här boken var en riktig mysbok (med lite puttinutt, men lagom mycket bekymmer däremellan).

Anonymous said...

Jag tyckte om boken. Jag gillar författarnas egenskrivna böcker också.