Thursday 9 June 2011

Eurocon 2011

Nu börjar det närma sig... Ni har väl inte missat att Sverige hostar Europas science fiction och fantasy-kongress detta året? Det är den 17 till 19 juni i Stockholm och alla som vill BÖR gå :)

Hedersgäster är bland annat Elizabeth Bear och Ian McDonald. Bear har skrivit (ett urval) New Amsterdam och All The Windwracked Stars som jag har läst och tyckt väldigt mycket om. Hoppas på att få träffa och snacka litet med henne!

Sen kommer ett imponerande antal svenska författare också närvara, här har ni hela listan! Läser allt för litet svensk fantasy, men har åtminstone läst Nene Ormes bok Udda Verklighet som jag verkligen älskade! Sen så har jag terroriserat henne och hennes kollegor så mycket på SF-bokhandeln så de vet min boksmak vid det här laget och kommer med mycket uppskattade tips på bra läsning.

Hoppas också på att få se denna Pål Eggert som Simon talat sig varm om. Simon har även lovat att låna ut sitt ex av Påls bok De döda fruktar Födelsen, men jag väntar ännu på att han ska lokalisera den (utlånad). Hoppas kunna läsa den innan Eurocon.

Förutom att förfölja författare (vilket är min favoritsyssla) så finns det massor av andra roliga saker att göra. Programmet är fyllt av punkter som:  Lovecraft Today, Att vara svensk fantastikförfattare igår och idag, The Future of Star Trek, Learn how to insult on klingon, Intervju med Elizabeth Bear, Current Nightmares (trender i skräcklitteratur), gruppdiskussion om kontroversiella slut, gruppdiskussion om Game of Thrones... och det är bara fredagens program!

På lördagen kommer det brädspel, medeltida dans, det är paneler och högläsningar, med mera med mera :)

På söndagen lockar speciellt myter inom  sf och fantasy, läsning av Nene Ormes, Charles Stross och Pål Eggert samt en gruppdiskussion kallad After the vampire.

Det finns SÅ mycket att se, så många nya, roliga bekantskaper som bara väntar på att lära kännas, så mycket öl att drickas, etc etc. Det enda problemet är att man faktiskt måste gå hem någon gång och sova. :(

Nu är min enda fråga... Ni kommer väl??

3 comments:

Åka said...

Lätt! Börjar för övrigt noja lite över mitt "steam tea" på söndagen. Måste bli bra!

Fia said...

Oki har inte nån aning vad detta är... Får checka in :-)

Ahrvid Engholm said...

Vill nämna ett par saker:
Lördag 10 (okristligt tidigt iofs) är jag med i en panel om amatörförfattare.
Samt, jag har öppnat en twitterkanal, @SFJournalen, med nyheter om Eurocon (inte så mycket nu, men jag tänkte posta en massa under själva conen - hoppas jag).
Och så händer det säkert en massa annat.

--Ahrvid