Wednesday 1 October 2008

Kulturfyran

Något sen, men ändå... Om bokmässan, SMS och luuuv.

1. Har du varit på Bokmässan någon gång? I så fall: vilket är ditt bästa minne därifrån? Om du inte varit där, är det något du drömmer om att göra?
Har inte varit där ännu och är något obekväm på sådana tillställningar eftersom jag inte gillar att trängas med massa människor där det är varmt och dålig luft... Inte kul att stå å pressa sig fram och hoppa över folks huvuden för att kunna se någonting. Men om det inte vore så mkt folk kan jag definitivt tänka mig att åka dit...

2. En bok som ska presenteras på bokmässan är SMS-boken, skriven av en mängd författare. De bästa SMS:en har valts ut. (Jag har skrivit lite om den här.) Vad tycker du om SMS? Kan det bli bra litteratur av SMS, eller förstör det vårt språk?
SMS är djävulens påfund, skapat för att en bunt med fjortisar skall få tumskador. Om någon vill mig något där de förväntar sig ett svar kan de ringa.

3. Idag har jag varit på en förhandsvisning av en film som heter Fishy och är inspelad i förorten Fisksätra i Stockholm. Vad tänker du på när du hör ordet stockholmsförort?
Själva ordet förort associerar jag med ghetto och white trash, så jag måste nog säga Rinkeby. Finns många fina förorter till Sthlm, jag vet jag vet, men Rinkeby är vad jag kommer att tänka på...

4. Filmen Fishy handlar om två helt olika människor som blir förälskade. Vilken är din favorit bland kärleksberättelser: det kan vara på film eller i bok eller i konst, eller på teater.
På första plats: Scarlett O'hara och Rhett Butler, både i Borta med Vinden och den senare miniserien. Så mycket kärlek det kan bli... =)
På andra plats: Love actually, många kärleksberättelser som berättas i en och samma historia. En del är bättre och en del är sämre, men vad som är riktigt med filmen är att den fångar kärlekens alla sidor och hur den är "på riktigt".
På tredje plats: Elisabeth Bennet och hennes Mr Darcy. Jane Austen rules!

No comments: