Thursday 21 May 2009

10 kronors böcker

Jag var på Willys och handlade frukost då jag fann en boklåda med böcker för 10 kronor. Jag fyndade:

Hustru sökes av Jude Deveraux
"Amy Malory är arton år och tänker inte snällt vänta på att en lämplig friare ska infinna sig. Men problemet är att mannen som hon vill ha, Warren Anderson, hatar kvinnor, har svurit på att aldrig gifta sig samt en gång nästan fått Amys farbror hängd."
Dåtidens skuggor av Elizabeth Thornton
"En regnig kväll 1815 hittas en ung kvinna medvetslös och svårt skadad utanför ett kloster. När kvinnan kommer till sans minns hon inte vem hon är och vad som har hänt henne. Samtidigt söker lord Lucas Wilde förtvivlat efter Jessica Hayward, som försvann spårlöst när hennes far mördades. Lucas har aldrig kunnat glömma henne och klandrar sig själv för hennes försvinnande.En dag känner en patient i klostrets sjukstuga igen den unga kvinnan. Det visar sig att hon är den försvunna Jessica Hayward. När Jessica får reda på omständigheterna kring sitt försvinnande bestämmer hon sig för att återvända hem och avslöja sin fars mördare. "

När löven faller av Nicci Gerrard
"De är en vanlig familj. Tre tonårsdöttrar, en glad och vacker mamma, en disträ och kärleksfull pappa som bor i ett vindlande gammalt hus med en stor trädgård. Högljudda middagar, klädhögar överallt, disken i staplar i köket, gräsmattan täckt av höstlöv i gyllene färger. Mellansystern Edie är 16 år och kär för första gången. Det är överväldigande, omstörtande och hon vet inte vad hon ska ta sig till. Hon har aldrig känt så här förut och hon märker inte vad som pågår runt henne. Förrän en dag då livet förändras. Tjugo år senare får Edie chansen att gå tillbaka och försöka förstå vad som hände; den där dagen då familjeidyllen krossades. Förstå vad hon bara anade och kanske lyckas frigöra sig från sin skuldbörda. För ingenting var som hon trodde."

5 comments:

Martina said...

Hm, mamma pratade också om en tiokronorslåda på Willys... hon hade köpt ett gäng böcker som "man inte behöver tänka till". ;)

Tyvärr så brukar jag inte hitta så mycket i såna där lådor... inte min genre.

Fia said...

Jag tror det fanns någon deckare där som jag trodde du skulle uppskatta, om lådan är kvar nästa gång jag är där kanske jag scrollar igenom dem åt dig.. =)

Boktokig Eva Boström said...

Vad roligt att fynda lite böcker!!!

Daniel said...

Läst 2 av dem - bra fynd!

Fia said...

Boktok: Jo visst är det!
Daniel: Jasså, vilka två?