Tuesday 4 September 2012

Factual Feeejay

Det har cirkulerat en utmaning i bokbloggsvärlden ett tag, och eftersom jag är rätt så dålig på att uppdatera min blogg så antar jag att ingen tänkte på att utmana mig, så jag utmanar mig själv. Ha!

8 fakta om mig - here it goes!

1) Har en medfödd hörselnedsättning på båda öronen som gör att jag behöver hörapparater. Har vänner som är döva, och kan grunderna i teckenspråk.

2) Har en ganska välkänd besatthet av dillchips, julmust (oooh snart är det dags!!) och kaffe.

3) Är Star trek-nörd av stora proportioner, det började med Star trek The next generation, sen Voyager, sen alla filmerna, och sen Enterprise, och sen Deep space nine. Har inte sett Originalserien ännu, eller animerade versionen. Jag gråter så fort jag ser första 10 minuterna på nyaste Star Trek-filmen, och smälter som smör i solsken så fort nån citerar Star trek. (Övriga serier jag nördar loss på: Battlestar Galactica, Buffy, Angel.)

4) Älskar att promenera och lyssna på musik, då jag rör på mig släpper jag loss fantasin och kommer "in the zone", då kan jag tänka ut episka berättelser som jag aldrig sätter på pränt.

5) Jag blir ganska lätt generad, klarar inte av pinsamma filmer över huvud taget, slingrar mig och får ångest. Värre är dock skräckfilmer, mina nerver blir totalt trasiga av dessa. Ge mig fluffiga romantiska filmer eller äventyr med drakar och tempelriddare, men lämna de stympade liken eller Adam Sandler hemma.

6) Skulle vilja tatuera in någonting steampunkigt på min arm men kommer aldrig fram till exakt hur det ska se ut. Kanske som en kompass, men med urverk..? Hmmm...

7) Fullkomligt älskar pampig filmmusik, kan lyssna på Inceptions "Mind heist" 100 gånger på raden. Episkt rocks! Zimmer rocks!

8) Känner en hel del bokbloggare i.r.l. Började blogga på grund av att Martina i Ett hem utan böcker gjorde det, och det såg kul ut. Är vän med henne och Any moment called now-Suss sedan många år, då jag studerade i Luleå. När jag flyttade till Malmö gick jag med i En full bokhyllas bokcirkel och lärde känna henne och Madeleine från Madeleines Bokhörna. Har också hängt en hel del med #boblmafsyd bestående av de två nyss nämnda samt Calliope books, Bokomaten, The BookpondFlickan & böckerna, Vixxombocker samt Fröken H, den sistnämda som jag också kände till vagt i Luleå, och som jag har en hel del gemensamma vänner med! Bor granne med socialistsimon som jag lärde känna då jag startade en sf-bokcirkel i Malmö. Vi brukar munhuggas dagligen. Är också litet av en elitistmörkerklubb-stalker till Feuerzeug, Bokstävlarna, Vildvittra (samt Helena från Dark places som jag tyvärr inte hunnit träffa och stalka...än). Och jo, Drömmarnas berg har jag också träffat som snabbast på Eurocon 2011. Världen är liten. Det känns som om jag samlar på bokbloggare. Roliga är dom också!

Skojigt det här var då! Jag utmanar alla som jag länkat till, fast jag antar att ni alla redan hunnit före mig med utmaningen. :D

4 comments:

Det mörka tornet said...

Bra att du utmanade dig själv!! :-) Den här utmaningen var så himla intressant tycker jag. Jag vill också lära mig teckenspråk...en dag! :-)

Fia said...

Hehe tack :) Jag kan rekommendera teckenspråk som tredjespråk, om så bara för att det är kul att ha möjlighet att tjuvlyssna på folk på bussar som pratar teckenspråk ;)

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Gråter också i början på den nya Star Trek - speciellt sedan jag blev gravid. Och jag samlar på bokbloggare :-)

Fia said...

Visst ÄR det sorgligt! :´(