Wednesday 5 October 2011

Lucy-Anne Holmes - Femtio sätt att träffa den rätte

Sarah Sargeant är snart 30 år och jobbar som servitris medan hon väntar på att hennes skådespelarkarriär ska komma igång. Hon går på ett par auditions då och då, men än så länge har hon bara hamnat i någon halvkass reklamfilm (där hon till och med blivit bortklippt). Hon är singel, och rätt så nöjd över detta (till sina föräldrars fasa). Föräldrarna beslutar sig därför för att anmäla till en dokusåpa om dejting (till hennes fasa) men hon blir inte antagen (till sin stora besvikelse).

Sarah når botten efter att hon till slut arbetar upp modet att bjuda ut den flintskallige, lönnfete bartendern på hennes favoritpub - och får nobben! Hon inser att hon inte vill sitta ensam resten av livet och börjar därför arbeta på en plan, 50 sätt att träffe den rätte.

För att göra en lång historia kort så är detta en av de roligaste böcker jag läst på länge. Det hände till och med (med jämna mellanrum) att jag skrattade rakt ut. En gång skrattade jag så högt så jag väckte delar av familjen (på semestern). Boken är riktigt, riktigt bra. Den har en snabb takt, härliga karaktärer, är lättläst, och STOR eloge till Lucy-Anne Holmes för detta är faktiskt hennes debutbok! (Otroligt men sant!) Att jag kunde lista ut slutet rätt så tidigt är ingen fara, för boken var en riktigt fröjd att läsa oavsett detta.

Den får fem poäng av fem möjliga, och fem poäng på romantikskalan. Läs, läs, läs!!!

6 comments:

Anonymous said...

Vad kul, då ska jag läsa den. Tack för tipset!

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Visst är den för j***la bra!

Fia said...

Helt underbar bok! :-)

Pål Eggert said...

Okej, det är en roman. Jag såg en annan bild på facebook där du satt och läste den och tänkte att det var, hrrm, en fackbok.
Humor är svårt. Får lägga den på minnet för framtiden.

Fia said...

Hahaha.. att du trodde det om mig är ju litet humor, Pål :)

Emma said...

Jag gillade den inte, blev lite besviken faktiskt.