Saturday 1 October 2011

En veckas rekreation och underhållning

Har varit i "sommarstugan" en vecka för rekreation och underhållning, vilket innebär att jag har läst massvis med böcker medan jag har slöat i en solstol med en paraplydrink. Jag har även badad i hav, pool och bubbelbad, dykt och spanat in lustiga fiskar och krabbor, vandrat längst strandkanten, vandrat i bergen, ätit god mat varje dag, druckit champagne och ätit jordgubbar, samt att jag har suttit ute på balkongen varje kväll och beundrat solnedgången. Vyn från vår balkong är alldeles spektakulär, man ser hela Patalavaca-bukten fylld av segelbåtarna som seglar iväg i horisonten. (Om ni undrar hur min vy ser ut kan ni ju höja blicken till headern. Mycket riktigt så är den bilden tagen från samma omnämnda balkong.)

(Och om ni nu undrar var denna sommarstuga kan tänkas vara så kan jag meddela att den är på Gran Canaria.)
Så här ser det ut på dagtid
Men så till det viktiga - läsrapporten! Har hunnit med följande böcker:
  • Lisa Jewell - Vince och Joy
  • Lucy-Anne Holmes - 50 sätt att träffa den rätte
  • Mats Strandberg - Jaktsäsong
  • Jonas Jonasson - Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
  • Isabel Wolff - Vickys Vintage & Butik 
(Kunde lätt ha läst mycket mer om det inte vore för att det var så himla varmt och jag därför var tvungen att svalka mig i havet stup i kvarten. Hello i-landsproblem!) Arbetar just nu på recensionerna av de första böckerna, och hittils kan jag säga att en av böckerna får en klockren femma, två får starka fyror, en får en stark trea. En är oklar. More to follow later. Tills vidare bjuder jag på en läsbild och litet stämningsmusik. Min brorsa beslutade sig för att fota mig med mina böcker som en läs-serie. (Än så länge har jag dock bara denna bild eftersom brorsan försvunnit med kameran...)

 Stay tuned för massor av  höstromantik !  

6 comments:

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Jag har läst tre av dem du nämner, ska bli intressant att se om vi tyckte samma om dem...

a-lo (the book pond) said...

Det är ju ett visst "jakt"tema i bokhögen.. :) Känner till de flesta, men har inte läst en enda. Låter som bra strandlitt dock.

Fia said...

Mrs E, det ska det verkligen bli! ;)
A-lo, man kan säga att jag är på jakt efter romantiken.. ;)

I övrigt så är jag väldigt nöjd med urvalet böcker.

cecilia said...

Lyckad vecka, på flera sätt. Behöver oxå checka ut och läsa. Kommer det att hända? Nej.

Fia said...

Det här med att vara student har ju sina nackdelar förstås.. men du kan ju planera in en semester under något lov, så slipper du falla efter i studierna.

Cinnamon said...

Låter som du haft det underbart! Jag har läst Vince & Joy och Hundraåringen som.... Sen har jag Jaktsäsong och Vickys Vintage.. stående i hyllan.