Tuesday 2 November 2010

I'm beautifuuul...

Blev just nominerad till Beautiful Blogger Award. "Den här bloggen är skriven med stort engagemang av en citat: "Bokslukerska, författare, drömmare, nörd". Nörderi är bra tycker vi!"


Gosh golly! Tack kära BookLover - ett rum av ord för de fina orden! Jag är hedrad och litet förvånad - hur sjuttsingen fick ni reda på hur jag ser ut..? Juuust kiddin'! ;-P (Men ni måste medge att det lämnar litet utrymme för egen tolkning ;)
 
De som blir nominerade får också en uppgift:
- kopiera in awardbilden i sin blogg
- tacka och länka till den som nominerade
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv

Eftersom jag redan gjort de första två sakerna så återstår sju andra bloggare och sju intressanta saker. Here it goes!

Ett hem utan böcker erhåller dena fina award inte bara för att hon är min vän (och dessutom en mycket beautiful blogger) utan för att hon faktiskt också har en superfin blogg med ständigt inflöde av intressanta recensioner och andra nördigheter. Me Like!

The Book Pond nomineras för att hon skriver om intressanta böcker och personer (som Stephen Fry) och inte är rädd för att bjuda på sig själv och sin underbara humor. :)

Bokomaten får också en nominering för sin hemtrevliga och husmoderliga charm och intresseväckande bokrecensioner. Det ger en extra krydda till inläggen när man läser dem i en air av lantligt kök.

Calliope Books  har supersnygg stil, sofistikerad, något gotisk, litet sekelskifte, litet gypsy. Vad kallar man det ihopslaget? Vet inte, men snyggt är det iaf! Och så har hon världsbäst boksmak! Och sen skriver hon om Curlingkatter, är inte det för sött? (missade nu att kolla på det dock...)

En udda verklighet har en blogg som är lika fin som hennes utgivna bok med samma namn. Jag är ett stort fan av boken och av Nene i största allmänhet. You had me at 'Katherine Kerr'!

En bok om dagen värmer mitt frusna norrbottniska hjärta med den vackra vyn av snö och skog. Hon har en riktig mysblogg, när jag läser den fantiserar jag att hon lever ett Gilmore Girls-liv med sina barn och hundar, och kanske med en alldeles egen Luke? Sen så är hon fenomenal på att arrangera bokbyten!

BOKHYLLAN by Deliquate har den grafiskt snyggaste blogg jag någonsin sett och skriver väldigt bra. Sen så gillar hon Battlestar Galactica och massor annat sånt där bra grejs.


Så där ja! Då blev det lustigt nog så att alla utom två nominerade är vänner eller bekanta. Eftersom jag är allt annat än partisk så måste det ju innebära att jag väljer vänner och bekanta efter hur intressanta bloggar de har? ;-)

Det var visserligen en intressant grej om mig, men vet inte om den är helt sann. Här är sju intressanta saker som är helt sanna:

1. Jag är hörselskadad på båda öron, behöver ha hörapparater (och kan även prata teckenspråk, något så när i alla fall).
2. Jag har två vänner som är OS-guldmedaljörer och två vänner som är med i Allsvenskan... *champion by proxy*

3. Jag har lärt min ena katt att spela död, göra high five, vacker tass och arbetar nu på att lära henne att rulla runt. Den andra katten är dum som ett spån. :)

4. Jag prickar bra med luftgevär.

5. Jag pratar då och då pitemålet, även om orden och dess meningar börjar försvinna och lämna utrymme för skånska språkets melodi och uttryck.

6. Har dykit från en 12 meter hög klippa ned i Döda Fallet i europas största obundna vattenfall (Storforsen i Älvsbyn). Jag var inte självmordsbenägen utan äventyrslysten.

7. Jag flyttade tvärs igenom hela Sverige, från norrbotten till skåne, pga kärlek. När kärleken tog slut hade kärleken till skåne tagit över. Men norrbotten kommer alltid vara "The land of the free and the home of the brave".

Puh, that's all folks!

4 comments:

Maud/En bok om dagen said...

Haha! Lever ett GilmoreGirls-liv... Fast jag har en egen Luke.
Tack för utmärkelsen!

Fia said...

Vassego! Är han bra på att göra blueberry-pancakes? ;)

a-lo said...

Tack för denna stora ära! Jag ska följa upp detta en vacker dag när jag har mindre än två barn hemma och mer tid.

Imponerad av ditt dödsdyk förresten. Jag har hoppat från femmans trampolin en gång och det tog mig tjugo minuter att repa mod..

Bokomaten said...

Gulledu! Ska se om jag får ihop en lista jag också.. hrm..=) Riktigt kul att läsa dina skojiga fakta i alla fall!