Thursday 26 November 2009

Den magiska källan - Maeve Binchy


Den sömniga lilla irländska staden Rossmore finns på kartan tack vare sankta Annas källa, en forntida helig plats där många säger sig ha fått sina böner besvarade. Människor har i alla tider åkt dit för vägledning och tröst, men nu är den heliga reliken hotad av moderna tiders uppfinningar - man planerar ett nytt vägbygge genom skogen där sanka Annas källa ligger!

Boken handlar om alla människor vars liv berörs eller skall komma att beröras av källan, deras egna historier som sakta men säkert vävs samman med andras historier, eller tar sin egen lilla väg. Som vanligt är Maeve Binchy expert på att bygga upp spänningen, hon är en mästare på att karaktärisera men är dålig på att knyta ihop säcken. Hennes böcker slutar alltid utan att få ett riktigt slut, precis som om man bara fått ta del av ett litet litet kapitel av en människas livsöde. Med den grundkunskapen så blir man dock aldrig besviken, och det blev jag inte denna gång heller.

Den magiska källan får en stark trea!

4 comments:

Lyrans Noblesser said...

Binchy tycker jag är riktigt bra när man vill läsa något som är mysigt och håller bra kvalitet.

Fia said...

yes, men ibland kan det bli litet förvirrande med alla karaktärer.. har du läst i Blodbokens skugga och Nora O’donoghues dröm? Dem gillar jag starkt.. Just nu har jag också Eldflugornas sommar på min att-läsa-lista.

Arina said...

Å, nu blir jag sugen på Binchy. Det är perfekt att lyssna på hennes böcker medan man lägger pussel. Jag vill dock helst lyssna på engelska och det är inte stor chans att biblioteket här har henne i den formen.

Lyrans Noblesser said...

Ja, jag har både Blodboken och Nora, men om jag minns rätt heter min favorit Silverbröllop, eller ngt liknande.