Sunday 23 August 2009

Pocket & Prassel 3.0 - frågeformulär

Nu är det dags för deltagare i Pocket & Prassel 3.0 (jag böt från pyssel till prassel) att rusta upp, gnugga geniknölarna och skicka roliga presenter till varandra. Vi börjar denna utmaning med att svara på ett frågeformulär som En bok om dagen har knåpat ihop, tillsammans med hela utmaningen.

Angående böcker:
*Favoritgenre?
Favoritgenren är fantasy. SF, historiska romaner, chic lit, romaner kommer sedan i den ordningen. All things romantic = bra.

* Favortiförfattare? (Saknas somliga titlar i samlingen eller har du allt?)
Favoritförfattare är Neil Gaiman, där har jag läst/äger Stardust, Neverwhere, American Gods, The Graveyard book, Coraline. China Mieville är en ny favorit, där har jag endast UnLunDun.

* Genre eller författare som du är nyfiken på?
Jag är en love-junkie, och kärlek i alla dess former är underbar. Är intresserad av att läsa fler "regnbågsböcker" och den författare som jag är mest intresserad är Jeanette Winterson, sedan finns det vissa fantasy/sf-titlar som jag vill ha, bland annat Jacqueline Careys Santa Olivia, Elizabeth Bear - New Amsterdam, Ellen Kushner & Shelia Dermans - the Fall of the Kings, Poppy Z Brite - Drawing blood...

Andra böcker/författare som jag vill ha är:
Anders Björkelid - Ondvinter, Haruki Murakami - Fågeln som vrider upp världen, Emma Bull, Margaret Atwood - The handmaids tale, Douglas Coupland - Girlfriend in a coma, Ann Radcliffe - The mysteries of Udolpho, Jose Samargo - Blind, Jasper Fforde - Thursday next, Poppy Z Brite, Patricia McKillip - Ombria in Shadow, Maurice Sendak - Where the wild things are...

* Genre eller författare som undviks på liv och död?
Läser inte deckare och sällan skräckisar exempelvis Stephen King, även om jag tycker om honom som författare.

* Läser du på andra språk än svenska?
Jag läser ofta på engelska.

* Har du någonstans listat böcker som du äger/har läst?
http://fiasreadinglist.blogspot.com/2009/01/bcker-jag-lst-2009.html
http://fiasbibliotek.blogspot.com/
Mitt bibliotek behöver uppdateras, de böcker som inte är inlagda är Charlaine Harris serie om Sookie Stackhouse, Coraline, Swordpoint av Ellen Kushner, och litet andra miscellantulous titlar.

* Hur resonerar du kring att få/ge begagnade böcker?
Jag kan gärna skänka bort en bok som jag själv äger och har läst, och som jag kan rekommendera. Jag vårdar mina böcker ömt, bryter inte ryggen, gör inga hundöron eller (ve och fasa) markerar i texten. Jag förväntar mig att de böcker jag får är i samma skick. De kan självklart vara litet nötta i kanterna, pocketar är oftast inte så bra kvalitet att de håller totalt nyskick efter en läsning, men det som jag inte tolererar är när ryggen ser uppbruten ut. Med andra ord, bättre begangnade böcker går bra.

Angående prassel:
* Eventuella allergier?
Nope.

* Favoritgodis?
Lindts choklad med mint, Marabous schweizernötchoklad, saltlakrits, mint, polkagris, choklad med nougat, choklad med kokos. Läckerols Bonbon (de vita paketen). Marianne (även Fazers mariannechoklad).

* Naturgodis - ätbart eller oätligt?
Har mer och mer börjat ogilla naturgodis...

* Favoritsnacks?
Gillar dillchips och ostbollar, men dessa får ju knappast plats i en M-påse.

* Kaffe eller te? Vilken smak?
Fick just hem två stora kaffepaket med chokladmintsmak. De är goda! I teväg gillar jag fruktiga teer med jordgubb eller skogsbär, men även green tea orient (tror den har litet lakritsrot i sig).

* Kryddar helst med?
Jag fullkomligt avskyr kanel. Brukar krydda med mycket salt i det mesta...

* Vad tycker du verkligen inte om?
Violgodis är äckligt. Gillar inte för söta godisar, det ska gärna vara något som rundar av smaken litet, som nöten i marabous chokladkaka. Utan den hade det nog blivit allt för sött. Gillar inte skumgummi eller sega råttor.

Hoppas detta skall hjälpa min hemliga bokvän! =)
/Fia over and out

7 comments:

Anonymous said...

Hej! Det kommer att bli superkul att knåpa ihop paket till dig, och en riktig utmaning för mig! /Din hemlige bokvän

Fia said...

Tjoho vad kul! =)

Hanna said...

Jag saknar någon att knepa ihop paket till. Men Indien är låååångt bort.

Fia said...

Sen när du kommer tillbaka kan du få knåpa ihop ett paket till mig. Jag kan till och med peka ut vad du kan ge mig. ÄR inte det snällt eller vad??? =)

Hanna said...

Nej, det är ju taskigt att peka ut. Då försvinner ju själva knåpandet som ju är det roligaste i hela alltet.

Fia said...

Okej men jag kan hinta.. =)

Martina said...

Att äta en sked kanel är ingen höjdare, har jag hört. ;)