Monday 3 November 2008

Nora Roberts - Nyckeln till...

...ljuset, Nyckeln till sanningen och Nyckeln till mod, en triologi om de tre unga kvinnorna Mallory Price, Dana Steele och Zoe McCourt som träffas genom en mystisk inbjudan till slottet Warrior Peak i utanför den lilla småstaden Pleasant Valley i Pennsylvania. Tillsammans får de höra en saga ur den keltiska mytologin om tre halvgudinnor som fängslats i ett törnroseliknande tillstånd av en ond trollkarl vid namn Kane. Kane håller deras själar instängda i ett skrin vars nycklar endast kan finnas och vridas om av tre utvalda i varje generation, och nu har turen kommit till Mallory, Dana och Zoe.

I utbyte mot att de går med på att leta rätt på nycklarna får de 25000 dollar, med ett avtal om en miljon vardera om de finner samtliga nycklar. Under loppet av de tre böckerna utvecklar sig en stark vänskap mellan de tre kvinnorna, som tillsammans går igenom mystiska och oförklarliga händelser, händelser som får dem att börja undra vad de egentligen gett sig in i...


Nyckeln-triologin hade sådan potential, den började bra... först fick jag en positiv överraskning av att den faktiskt innehöll övernaturliga inslag, sen häpnades jag av den ofantliga mängd romantik och passion den innehöll. Rena rama harlequin-serien! (Vilket i mina ögon inte är så illa...) Första boken var mest spännande, andra boken mest romantisk men tredje boken blev tyvärr trist och förutsägbar. Avslutet var för... neat, och det här med spänningsroman känner jag att Nora inte riktigt rott i land med i denna serie. Det blir en stark trea på romantikskalan och en svag trea i allmänhet.

No comments: