Tuesday 3 June 2014

Tematisdag: Något jag ångrar

Jag kan inte med gott samvete önska något i mitt liv ogjort, för även de tråkiga och negativa sakerna som hänt har ju hjälpt till att göra mig den jag är idag. 

Den gången jag stoppade ned huvudet i en påse med smällare som brann av, så jag fick krut i ögat och fick gå med en piratlapp i månader. Den gången jag åt en giftig växt för att jag trodde det var en gurka. Den gången jag ramlade av en häst och bröt armen på två ställen. Den gången jag ramlade i trappen och stukade foten riktigt illa första dagen på min "träningssemester". Den gången jag glömde bort att låsa mitt förråd och fick allt stulet. 

Därmed inte sagt att det inte en hel del saker i livet jag känner ånger över. Mest har det att göra med situationer där jag sårat andra människor, sånt är aldrig kul. Men jag kan också känna ånger över förlorade chanser, stunder där jag tagit det säkra före det osäkra. De säger ju att man på dödsbädden främst ångrar allt det man inte gjort. Well, det finns mycket jag inte har gjort:

* Jag har aldrig lärt mig spela gitarr. (Började en gång i tiden, det var en pojkvän som lärde mig. Han var jätteduktig lärare och jag lärde mig nästan spela på tre veckor. Men kunde bara en låt; "We all need a place to call home" av Joey Tempest. Hm, varför dumpade jag honom? Kanske hade blivit musikproffs vid detta laget?)

* Jag har aldrig skrivit en bok. (Alltså skrivit färdigt. Jag har den liggandes dammig i ett hörn. Måste bara lära mig stava och skriva först, så jag ser mindre klåparaktig ut.)

* Jag har aldrig rest runt i världen. (Gran Canaria sjuttioelva gånger räknas inte.)

Vad ångrar ni?

Här är vad andra bokbloggare ångrar:
Skuggornas bibliotek.
I Elinas hylla

Nästa tematisdag kommer handla om: Sorg.

4 comments:

Anna A said...

Är lite inne på samma tänk som du, utan de erfarenheter jag har i bagaget, både goda och dåliga, så vore jag ju inte den jag är idag. Och jag trivs ganska bra med mig själv. Så sätter nog egentligen inget på ångrakontot, för saker som "varför tog jag inte vara på det fina vädret igår" är så små att de är obetydliga i sammanhanget.

Elina said...

http://ielinashylla.wordpress.com/2014/06/03/tematisdag-nagot-jag-angrar/ - Mitt första bidrag någonsin! (:

Fia said...

Anna A: Skönt att höra att du trivs bra med dig själv! Det är ganska kul att få sån här utmaning ibland, som får en att tänka till och inse att man inte vill göra något annorlunda. :)

Elina, tack, vilket utomordentligt bidrag!

Fia said...

Anna A: Skönt att höra att du trivs bra med dig själv! Det är ganska kul att få sån här utmaning ibland, som får en att tänka till och inse att man inte vill göra något annorlunda. :)

Elina, tack, vilket utomordentligt bidrag!