Sunday 3 October 2010

Enough, G.R.R. Martin!

Jag har nu hållt på med A feast for crows hur länge som helst. Boken är över 1000 sidor lång och visst är det en bra bok, men jag är less. GRR Martin kastar in allt för mycket nya (och för mig ointressanta) karaktärer vilka visserligen kan vara mycket trevliga att följa men gör att det blir allt mindre plats för mina favoriter (vilka är Jon, Sansa, Arya och Bran).

Jag har därför tagit det mogna valet att lägga ned AFFC till förmån för andra böcker som också förtjänar att bli lästa. Jag kommer att plocka upp AFFC igen, men inte förrän kanske en månad före nästa bok i serien behagar släppas. Vilket kan dröja flera år, har jag förstått. (Problemet med serier...)

Men på tal om A song of ice and fire - Hur många andra här i bloggosfären är ett fan av serien? Och isåfall, vilka är era favoriter?

6 comments:

Cilia said...

Jag läste de två första böckerna för ett tag sedan. Men redan då tyckte jag att det blev lite för spretigt med alla karaktärerna han hoppade mellan. Så jag har inte haft tålamod att fortsätta läsa serien, men jag tror nog att jag ska ge den en ny chans när han skrivit klart alla böckerna :)

Boktokig said...

Vad kul att du också gillar Snobben! :)

En del böcker är så där. Man får spara dem till ett annat tillfälle.

Fantasyflickan said...

Kul att höra att någon känner samma sak som jag. Satt också med den här boken och kände att, nej det här går inte längre. Jag har bestämt mig för att vänta längre än till nästa bok. Jag tänker inte läsa nåt mer av serien förrän den är färdigskriven. Vill inte gå på samma nit som med Robert Jordan, där författaren går och dör mitt i alltihop. Visserligen ska ju hans bäcker skrivas färdigt nu, men det vet man ju inte hur det blir.
Men jag gillar verkligen Martins stil så jag hoppas att han klarar av att ro böckerna i hamn.

Arina said...

Problemet med just den här boken var att det var så många av de gamla favoriterna som inte fick vara med.

Annars har jag inget problem med att Martin för in nya personer. Det finns en tanke bakom och ofta beror det på att personerna förflyttar sig och han behöver någon ny genom vars ögon man kan se vad som händer.

Mina gamla favoriter är Arya, Sansa och Tyrion. Nya favoriter är Brienne och Samwell.

Fia said...

Boktokig: Man har väl bra smak ;)
Fantasyflickan: Kanske borde göra som du... Får se om jag kan ge mig till tåls dock! :)
Arina: Ja de nya har ju faktiskt också ett syfte och kan bli minst lika engagerande, jag har lärt mig så mycket åtminstone med Martin, man får vänta å se.. :)

Fia said...

Cecilia: Hoppas du ger den en ny chans, it's good.