Thursday 29 May 2014

You had me at hello

Klickade för ett tag sen hem Mhairi McFarlanes bok "You had me at hello" efter att ha läst en recension på Mrs Bookponds blogg. Förväntningarna var även här skyhöga, hade fått höra att den skulle vara jättebra. Har även fått tips om "Here's looking at you, kid" (som jag också klickat hem och nyss börjat läsa).


And let me tell you, förväntningarna infriades! Den var både rolig, bra skriven och en riktig bladvändare! För ovanlighetens skull så fann jag mig själv ligga och läsa en bok fram till halv ett på en vardagskväll. Jag vet, det är helt crazy men YOLO, dudes! :D

Boken handlar om Rachel, en kvinna i 30-årsåldern som just har gjort slut med Rhys, sin pojkvän sedan 13 år tillbaka. På en drinkkväll med kompisarna nås hon av ryktet att hennes gamle universitetskompis Ben har siktats på biblioteket i stan. Rachel och Ben var bästa vänner - oskiljaktiga - under universitetet, men har inte pratats vid på 10 år. Så plötsligt en dag, så stöter de på varandra på stan, och minnena sköljer över Rachel tillsammans med gamla känslor som hon trodde var försvunna sedan länge.

Jag gillar verkligen den här boken. Jag gillar Rachel och hennes kompisar, speciellt Mindy som är väldigt pinsam ibland men perfekt med sina fel och brister. Dialogen är välgjord, humorn utmärkt, storyn och karaktärerna välarbetade, det finns egentligen ingenting att klaga på förutom att slutet kom för snabbt. Jag kan identifiera mig själv med Rachel. Jag är i 30-årsåldern, singel, har haft min beskärda del av internetdejter, har en välmenande men något terroriserande familj och vänskara. Jag gillar att Rachel är en i grunden rätt oromantisk kvinna men har en önskan om att uppleva den där stora kärleken. Kalla mig en obotlig romantiker, men jag tror den finns där ute och när det är rätt, då känner man det. Läs denna bok! 

3 comments:

Arina said...

Det här känns som en bok jag vill läsa.

Fia said...

Du kan få låna mitt exemplar, säg bara till så skickar jag den :)

Johanna said...

Nu gillar jag ju inte chiclit om det inte är övernaturligt i det, eftersom jag i princip bara läser fantastik. Men jag ville mest bara kommentera på din blogg.