Tuesday 10 March 2009

Bokkedjan 11: Frihet

Nummer 11 handlar om Frihet, och då tänker jag genast på William Walaces "You can take our lives, but you can never take OUR FREEDOOOOM!"

Men eftersom jag inte har läst någon bok om William Walace hoppar jag ett skutt till och hamnar hos en annan skottsk frihetskämpe vid namn Jamie Frasier i Diana Gabaldons Främlingserie. (Ingen närmare introduktion nödvändig, ty den har jag redan bloggat så mycket om... ja, jag vet, tjatfia!)

En annan Frasier finns i TV-serien med samma namn. I denna serie har han en bror som heter Niles som spelas av David Hyde Pierce som gör rösten till Abe Sapien i Hellboy. Hellboy påminner om Hellhound, och en Hellhound får mig att tänka på Pratchett & Gaimans Good Omens.

En annan snäll hund finns med i Nicholas Sparks Någon vid din sida, en amerikansk spänningsroman om en kvinna som förlorar sin man i cancer. Mannen lovar att alltid vaka över henne, och på julafton får hon ett paket med en hundvalp i. Det är mannens sätt att vaka över henne. En bra bok som jag då och då minns med värme.

En annan bok (som jag sett filmatiseringen av endast) som handlar om en änka är PS: I love you av Cecelia Ahern. Såg filmen och älskade den. Måste nog köpa boken någon dag...

Det var allt för bokkedjan denna dag!

1 comment:

Anonymous said...

Jo, jag blev jätteglad! Riktigt kul med pocket & trix!