Wednesday 11 February 2009

Utmanad!

Jag är utmanad av Martina som vill veta vilka böcker jag har flest av i bokhyllan. Eftersom även jag har svarat på Bokhoras enkät så har jag redan svaren klara:

  • J.K Rowlings 7
  • David Eddings 7
  • Raymond E. Feist 5
  • Nora Roberts 4 (tidigare 6 st.)

I framtiden planerar jag att köpa en hel del fantasyserier som jag bara måste äga. Serier som är som kära vänner som man bara måste bläddra genom med jämna mellanrum, exempelvis Malloreanen av David Eddings (äger redan Belgariaden). Då den sista boken kommit tänker jag även köpa hela Jordans Wheel of Time-serien, och resten av Katharine Kerrs Sagan om det magiska landet Deverry. Sträckläste de tolv böckerna som fanns tidigt i somras (tyvärr före jag började blogga) och när den trettonde boken kom senare i sommar köpte jag den direkt och switchade till engelska. Faktiskt rätt så smidig övergång, så jag beslutade mig för läsa resten på engelska också.


Idag hämtade jag ut den fjortonde på SF-bokhandeln. Den heter The Shadow Isle (och verkar vara jättejättejättebra!). Jag hämtade även ut Teresa Medeios - The vampire who loved me (mmm, vampyrromantik!) och köpte en bok till Martina (Dan Simmons - Drood).

Får se hur jag gör med The Shadow Isle. Vill ju inte förstöra läsupplevelsen genom att läsa nu när jag är lästrött, även om jag verkligen vill läsa den snart. Fast frågan är om jag inte ska läsa om den trettonde boken före så jag får litet bättre sammanhang före jag läser denna? Vill ju inte missa något av läsupplevelsen för att jag glömt bort handlingen...


Visst är det jobbigt när man följer serier som inte är färdiga?!

2 comments:

Anonymous said...

Därför låter man bli att följa serier som inte är färdiga, och väntar tills de är det. :)

//JJ

Fia said...

Mmm men det är riktigt svårt att hålla sig borta, de är ju alltid så inbjudande...