Monday 17 November 2008

Stephenie Meyer - När jag hör din röst

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga... så jag börjar med: Det känns som någonting en 14-årig tjej skrivit om någon kille som hon är dödsförälskad i. Det är så töntigt, så obefogat dramatiskt och samtidigt så dödstrist och händelselöst. Varför ska Bella hela tiden gå omkring och må dåligt, vara dålig, råka ut för olyckor, det förstår jag helt enkelt inte. Hade jag varit Edward hade jag bara gett henne ett ointresserat ögonkast innan jag gick vidare till trevligare syner...

Och återigen kommer frågan: Var är drivkraften? Varför skall jag läsa en historia som handlar om att Bella stiger upp, går till skolan, går hem och sover. Stiger upp, går till skolan, går hem och sover. Stiger upp, går till skolan, går hem och... Ja, nu måste jag sluta innan jag gör er lika ointresserade som boken gjorde mig.

Visst, den slank ned när det kom igång med litet action... Men den förnuftiga sidan i mig ifrågasatte hela tiden små detaljer som författarinnan verkar ha förbisett. Jag kommer inte nämna dem nu, men om man jämför med det som i advokattermer kallas Motive, means and opportunity så ser vi att den klarast lysande stjärnan på himmelen saknas. Motivet. Snälla, någon, ge mig en förklaring till varför serien fortsätter?! Why, Why, Whyy?!

Btw så ser jag underligt nog fram emot premiären av Twilight. Det skall bli trevligt att se vad de kan åstadkomma av denna usla handling. Jag gissar att filmen är bättre. Är den sämre så kommer jag begära pengarna tillbaka...

(Måste ju självklart fortsätta läsa för att se om serien artar sig. Jag hoppas verkligen det!)
Den får en enkel tvåa på romantikskalan.

8 comments:

Martina said...

Och än en gång är jag nöjd över att jag inte läst Meyer...

Arina said...

Det är riktigt skönt att höra någon som inte faller pladask. Jag är i och för sig inte alls intresserad av vampyrromantik, men förvånas ändå över att läsare så motståndslöst sväljer eländet. De brukar ju säga inte så bra skrivet, men....

Fia said...

Vad kul att höra! Jag förvånas också över alla som sväljer detta elände, eftersom den är riktigt kasst skriven. Jag läser det mesta, även harlequin och tantsnusk, så litet uselt författarskap brukar inte hindra mig från en romantisk story... men nu börjar det komma fasligt nära botten...

Anonymous said...

Jag förstår mig inte på er... Jag läser böckerna, och sugs in i dem... Redan från första kapitlet.., faktiskt. När jag läser den känner jag precis som bella, konstigt nog. Blir hon glad blir jag glad... Konstigt men sant!

Fia said...

Anonym: Det är uppenbarligen olika från person till person vilka böcker som engagerar en...

Anonymous said...

NEJ!
Nu tycker jag att ni är lite för grova. Jag tycker att ni borde testa skriva en bok och se hur många som läser den... även om man inte tycker om vampyrromantik så är det en väldigt vacker bok för det.
skämms över er!!!

Anonymous said...

Till alla som inte tycker om boken.

Jag tror det handlar om avundsjuka. Eftersom vi alla vet att Stephenie Meyer är en så profitionell och berömd författare.

Somebody said...

Jag älskar böckerna.De är underbara.Stephanie Meyer är en av de bästa författare jag någonsin läst någon bok av. Jag håller helt och hållet med Anonym.