Friday 28 November 2008

Pocket och prassel-frågor för Julklappspåse

Vilken genre är du mest förtjust i?
Den gemensamma nämnaren för allt jag läser är romantik, och det kan innebär allt från barnboksfnissande romanser till lyxig flärdig tantsnusk. Så länge en bok innehåller någonting som liknar romantik så är jag nöjd. Sen föredrar jag historia romaner/fantasy/scifi och håller mig långt borta från deckare och skräck.

Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
Min favoritförfattare är Neil Gaiman, fast jag har bara läst tre böcker av honom: Neverwhere, Stardust och Goda Omen. Äger Goda Omen. När det gäller chicklit så gillar jag Nora Roberts och Lisa Jewell. Äger två av Roberts triologier samt ett par böcker av Jewell (se mitt bibliotek).

Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Jane Austen (älskar hennes böcker i filmformat, men än så länge har jag bara läst Northanger Abbey), Jane Green, Celia Rees, Philippa Gregory, Jean M Auel, Marian Keyes, Theresa Medeios, Raymond E Feist (äger Skuggan av en mörk drottning, vill ha resten av serien innan jag börjar läsa). Tad Williams Otherland är jag nyfiken på. Fick ett par böcker av Elisabet Nemert och Anita Shreve som jag fullkomligt älskade så mer av dem går också bra...
[uppdaterat] Läste just på Calliopes blogg om Patricia Biggs serie om Mercy, första delen heter tydligen Moon called. Låter ruskigt intressant!

Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Skräck och deckare

Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Jag har ingen aning...

Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Kanske Anne på Grönkulla eller någon annan mysig serie...

Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Jajamen bara deras ryggar inte ser för hemska ut...

Läser du andra språk än svenska?
Engelska är helt okej, fast just nu är jag inne i en svensk period...

Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Jag dricker både och. I teväg föredrar jag fruktiga istället för beska, och i kaffesmak tycker jag om mint och chokladsmak... förutom vanligt då.

Vilken slags godis gillar du?
Marabous sweizernöt, saltlakrits, polkagris, center... allt möjligt sött och salt. Inte surt eller viol.

Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?
Pistagenötter går bra, men annars är jag inte så mycket för sådant.

Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?
Är överkänslig mot bikarbonat så inga pepparkakor tack...!

Annat som du vill lägga till..?
Har ingen speciell pysselhobby, däremot har jag två katter som jag gillar att skämma bort med kattgodis och leksaker. Näst efter katterna och läsning så kommer väl filmer, tycker om allt möjligt och dimper det ner en chickflick i julklappspåsen så skulle jag väl inte tycka att det var allt för dumt heller...

4 comments:

Anonymous said...

Neil Gaimans noveller är någonting du kanske borde fundera på att läsa om du gillar honom. :) Han har gett ut två novellsamlingar, Smoke and Mirrors och Fragile Things. Väldigt omväxlande innehåll, men båda innehåller riktiga pärlor.

//JJ

Fia said...

Japp, det har jag ju faktiskt funderat litet på.. =)

Anonymous said...

Tips på en bok som inte rymdes i Julklappspåsen är "Bibliotekskatten Dewey", jag har inte läst den själv ännu men snart så. Din påse är snart på väg,lite sent tyvärr. Skam åt mig men mer skam åt adlibris som tog väl lång tid å sig.

Fia said...

Jaa, jag har faktiskt hört talas om denna Dewey...faktiskt har jag redan funderat på att köpa till mig själv fast det har inte blivit av ännu... :) Vad skamligt att Adlibris tar så lång tid på sig, men å andra sidan så är det ju jul så då får man vara ute i god tid.. Jag ser fram emot ditt paket jättemycket! =)