Wednesday 10 September 2008

Läslusen återvänder

Efter Svartkrut och Eld behöver jag någonting sliskigt romantiskt, och jag har en känsla av att Elisabet Nemerts Rovfåglarnas tid kommer möta mina förväntningar. Om inte den stillar mitt romantiska begär kanske Anita Shreves Pilotens Hustru fixar biffen. Och om inte den heller fixarbiffen har jag lånat Sheila O'Flannagans Inte HAN! "Chicklit när den är som bäst!" Det är någonting med irländska kvinnliga författare, de kan få mig alldeles knäsvag bara av att läsa bokens baksida...

Vidare har jag lånat boken Avvägar av Tawni O'dell (hennes debutroman). Varför läser jag denna då? Jo, jag har gått med i En full bokhyllas bokcirkel, och det är den bok vi skall läsa först. Jag är både nyfiken och litet spänd inför träffen i oktober. Har ju aldrig varit med i en bokcirkel innan. Heck, jag hade ju inte en egen bokblogg förrän för två veckor sedan. Det känns som om jag har klivit ur boknörd-garderoben och plötsligt öppnas en helt ny värld fylld av vackra böcker, ordet "metalitterär", librarykits, bokhoror och Underbara Tips som Stephenie Meyers Twilight-serie (som jag btw bokat på bibblan).

Me likey!

6 comments:

Anonymous said...

Börja du med Pilotens hustru av Shreve,där får du romantik så det flödar.
Rovfåglarnas tid är inte en ren skönlitterär romantisk saga, det är så mycket mer precis som alla hennes böcker. Nemert är en av mina favoritförfattare och jag har läst dem, alla fyra. Just Rovfågeln är väl inte direkt den mest romantiska, däremot har Den vita liljan mer romantik och humor. Egentligen har ju alla ett spår av en romantisk saga det på ett eller annat sätt.
Skall följa dig i spåren så småningom med Sheila O'Flannigans Inte Han! Nyköpt på bokus till mig själv när jag "skördade" pocketar till min hemliga vän.

Fia said...

Ah, se där, se där! =) Jag har redan hunnit långt i Rovfåglarnas tid så jag tror jag fortsätter med den (får kompensera genom att läsa litet Nora Roberts-böcker efteråt). Låter positivt med mycket romantik i Pilotens hustru dock! =)

Din vän said...

Hej hopp du bokintresserade. Det finns en bokfråga med i veckans omgång av kulturfyran, om du har tid och lust:
http://kulturbloggen.com/?p=1560

Anonymous said...

Visst är det spännande! Jag är ju själv novis, även om jag alltid varit boknörd! Har alls inte hunnit fixa fram boken, men planerar att ta med den på resan! =)

Fia said...

Jag kommer nog försöka läsa den så sent som möjligt så jag har den färskt i minnet till mötet. Kommer bli intressant å läsa för det är inte min vanliga genre. Det är nog nyttigt för mig att komma bort från chick-lit-träsket då och då. =)

Fia said...

Kulturbloggen: Superbra, jag springer genast dit!