Thursday 16 July 2009

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Såg filmen igårkväll efter två års väntan... Not quite sure what to think though. Den saknade mycket av bokens "sex, drugs and rock n' roll", många scener som borde varit med men blivit bortvalda, istället hade man lagt till en scen som inte finns med i boken, vilken iofs är bra, men... Det kändes också som om det var mycket dötid, många långa tysta scener där de sedan hoppade vidare i handlingen litet hackigt. Jag måste nog se den en gång till. Jag älskar Harry Potter och vill ju tycka att filmerna är bra, så varför kunde jag inte uppskatta den här?

6 comments:

Sandra said...

Jag blev också besviken!

Anonymous said...

Hej. Har inte orkat kika runt i din blogg än, men har du något boktips åt mig? Jag tycker om historiska böcker med spänning och blev förälskad i boken "Häxa" av Celia Rees för några år sedan. Vet du någon liknande jag skulle kunna läsa nu när jag ska iväg på resa snart? Den får mycket gärna handla om emigreringen till Amerika!
Lite spänning, mystik, historia och lite kärleksdrama ungefär..? Hmm.. Kristina från duvemåla skulle nog passa mig..
Kram! /Johanna

Fia said...

Hej Johanna, eftersom jag också ska iväg på en resa mycket snart så har jag inte så mycket tid att fundera. Spänning, mystik, historia, kärleksdrama... Jag tänker på Diana Gabaldons serie som börjar med boken Främlingen, den är litet tung men mycket bra. Det handlar inte om emigreringen till Amerika dock, utan om skottlands historia. (det är dit jag ska så just nu tänker jag bara i skottska termer..) Lycka till och ha en trevlig resa!

Klara said...

Jag har inte läst HP-böckerna än (jo, en eller två) (klarar inte av att läsa böcker när de är för hajpade, jag brukar ta dem några år senare). Men jag tyckte väldigt mycket om filmen! Förra filmen tyckte jag det var alldeles för mycket action medan denna filmen mer spelade på de alltmer komplicerade intrigerna. Det märks att slutet närmar sig, för kampen mellan ont och gott är inte längre lika enkelspårig och självklar. Det är oklart vem som står på vilken sida och det är oklart vad man ska göra för att lösa situationen.

Som sagt; utan att ha läst boken uppskattade jag denna del av hela HP-serien väldigt mycket!

Fia said...

Det låter bra det =)

Linn The Pink Viking said...

Hej Fia! Ja asså, man hade ju väntat i två fakking år på filmen och då blir ju förväntningarna höga. Speciellt med en så bra trailer också! Nu i efterhand såhär måste jag erkänna att jag inte kommer ihåg så mycket som jag skulle vilja, satt ju mest och var helt extatisk typ :P Men vad jag kommer ihåg är alla "fel". Det var ju inte bara en ny scen utan ett par som man verkligen inte förstod varför de var med. Typ när man fick se Harry första gången. Och typ hela jullovet i Kråkboet var ju skumt. Men vad jag tyckte var tråkigast var att man inte fick se så mycket hångel, svartsjuka, ångest och drama som det är i boken. Och bara en quidditchmatch! Skandal. Och varför gjorde de som de gjorde med minnena i minnessållet? Hm. Men jag håller med dig, jag behöver se den igen och jag kommer ändå att älska den resten av mitt liv (även om boken är 1 ziljon gånger bättre!).
Höhö, jag kan tjata om HP i evigheter...