Monday 2 December 2013

I brist på lästid...

Eller läsro, snarare. Jag har just insett att jag om 12 dagar reser norrut för julen, och dessutom har jag inte bloggat något på en dryg månad eller läst ens en tiondel av de böcker jag satt ut att läsa i år. Man kan bara beklaga, (och packa resväskan full av böcker som man lovar att läsa under julledigheten, för att sedan börja nya året med en bokblogg som exploderar av bokrecensioner). Eller vad säger du, Farraw?

Fast jag har ju lovat mig själv att inte beklaga min långsamma läsning utan vara tacksam för varje bok som blir färdigläst utan allt för mycket slalomläsning (vill läsa alla böcker samtidigt). Så jag ändrar mig och säger, TÄNK vad jag har orkat läsa i år ändå! And it's looking up!

Just nu så håller jag på med Jane Eyre av Charlotte Brontë, även om jag slängt ihop den ett par gånger och muttrat lite på twitter om hur elak Mr Rochester är. Den är dock väldigt, väldigt bra. Fast nu börjar tålamodet tryta, eftersom jag hållt på med den så länge. Häromveckan köpte jag till råga på allt Nyckeln. Det är ett under att jag inte har sjukanmält mig och bara barrikaderat mig i sängen med dillchips, katter och bok.

Däremellan vill jag också läsa klart Pål Eggerts Borde vara död, samt hela min bokhög  från bokmässan, och så vill jag läsa några julböcker eftersom jag har en massa och det hinns aldrig med att läsa dem i juletider annars. Vill läsa, läsa, läsa! Aaaargh...

Medan jag flippar ut lite här så kan ni passa på att klicka er vidare till Tystnads Juldrapa-tävling, en rolig och snabb tävling som innebär att man ska skriva en mininovell med jultema på EXAKT 100 ord och skicka in till dem innan den 15 december. Ni kan läsa mitt bidrag bland kommentarerna.

Peace out!

2 comments:

Farraw said...

Jag ska försöka komma igång igen i jul. Läser en hel del, men recensionerna uteblir när jag har så mycket att skriva i skolan.

Fia said...

Skriv bara när lusten faller på, denna blogg har aldrig vart särskilt regelbunden. :-)