Wednesday 18 December 2013

From Nothing Hill with love... actually

Igår kväll upplevde jag någonting som jag inte upplevt på länge, den där oförmågan att sluta läsa fastän klockan var sen. När jag läst till kl 01 tänkte jag "Bara några sidor till, den tappar säkert fart snart", sen när klockan var 02 tänkte jag "Ska bara läsa ut den..." och 03 var den utläst. MY GOD! Jag älskade den!

Jag fick Ali McNamaras "From Nothing hill with love... actually" av Flickan och böckerna på en boblmaf-syd-träff för länge sen, kommer ihåg att hon nämnde något mindre smickrande omdöme och det var nog därför jag inte riktigt förväntade mig att gilla den själv. Men det gjorde jag verkligen!

Boken handlar om Scarlett O'Brien, en 23 årig tjej som jobbar tillsammans med sin far som gör popcornmaskiner. Hennes stora passion här i livet är filmer. Hon dagdrömmer ofta om sina favoritskådespelare, lever sig in i sina favoritfilmer, något som ingen av hennes vänner, eller hennes fästman David, har någon större förståelse för. När bröllopet med David närmar sig börjar Scarlett känna sig lite vankelmodig. David är ju inte precis som hennes filmhjältar. Hennes far och fästman blir oroliga att hon lever sig för mycket in i filmvärlden, och föreslår för henne att hon reser bort ett tag för att tänka, och komma ned på jorden. Scarlett får ett erbjudande om att hus-sitta i Nothing Hill en månad. Scarlett tackar genast ja, och ger sig i väg med ett litet annat syfte än de andra tror - att visa dem att det går att leva som i en film...

Det jag gillar med boken är dess hyllning till filmerna och till kärlekshistorier. Det är som en blandning av Nothing Hill, Pretty Woman, Love Actually, The Holiday, Fyra bröllop och en begravning och många många fler bra filmer. Det är perfekt mysläsning när man är på sånt humör! Visst är boken förutsägbar men den lyckas ändå hålla mig kvar som läsare och får mig att vilja ha mer. Jolly good!

6 comments:

Josefin said...

Åh, det låter precis som den bok jag behöver för att komma igång med läsningen igen! Även extra pluspoäng för titeln. :D

Fia said...

Josefin: Jaaa, det kan jag lova! Den är lättsam, underhållande, värmande! =)

Farraw said...

Låter verkligen som något jag vill läsa! Älskar alla de filmer du räknar upp, så det kan ju inte bli fel!

Fia said...

Farraw, jag tar med boken till dig! =)

Cinnamon said...

Nu blev jag sugen på den oxå!

Fia said...

Kul att jag kan inspirera er :-)