Thursday 4 March 2010

Kerry Reichs - The best day of somebody else's life

Kevin, Vi, Connelly är, sitt manliga namn till trots en mycket kvinnlig kvinna. Hela sin uppväxt har hon indoktrinerats i tron att ens bröllop skall vara den bästa dagen i hela ens liv, något som man planerar noggrannt i minsta detalj. Det är en dag för överflöd, extravagans, en dag för att visa för släkt och vänner hur lycklig man är och hur mycket man älskar sin blivande make/maka. Man bör ha femtioelva brudtärnor, en svindyr marängkreation... och grädden på toppen - en kärleksfull partner att ingå äktenskap med.

Vi har byggt upp sin perfekta dröm om äktenskap runt sin gamla tonårsflamma Caleb Carter, och när alla hennes vänner börjar gifta sig runt om henne påminns hon återigen om den Stora Kärleken. Vi bollar arbete och söndagsträffar på Clyde´s med gänget i D.C. med galna möhippor i Charlotte, och mitt uppe i bröllopssäsongen tar saker en oväntad vändning då Caleb åter igen dyker upp och Vi riskerar att än en gång falla för hans charm...

Två skäl till att inte gilla denna bok:
1. Bröllopshysterin. *rys* Någon som sett Bridezillas på teve? Alla fördomarna kommer sig samman...
2. Våpig hjältinna. Hon är inte bara en stor våpig tönt, hon är en våpig egocentrisk tönt. Samtidigt har hon, ironiskt nog, ingen självkänsla whatsoever. Kom igen, hur ska man relatera till en sån karaktär? Kanske när man var 14...

Tre skäl till att gilla denna bok:
1. Den bjuder på sig själv. Den driver hejvillt med överdrivna bröllop, galna bridezillas och deras svärmödrar.
2. Vi Connelly in the movie staring herself har trots allt humor och då och då distans.
3. Sensmoralen. Utan att ge bort för mycket av storyn så kan jag väl säga att författarinnan levererar ett par välgrundade argument till varför man ska/varför man INTE ska gifta sig. Alla som är i giftastankar borde läsa denna bok, tänka igenom sin motivering en gång till, och är det efter detta fortfarande välmotiverat, go ahead and get married!

Detta var nog hittils den mest chicklittiga chicklit jag någonsin läst. Den får 3,5 och 3 på romantikskalan.

3 comments:

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Håller på med Northanger Abbey nu så snart kommer ett litet paket till dig...

Hittade inget i din lista som jag var sugen på, har redan läst det mesta i den som var av intresse :-)Har dessutom en rätt rejäl "snälla-ta-och-läs-oss-snart"-hög hemma.

Fia said...

Nå väl, då får du läsa ur din att-läsa hög istället. Jag sänder tillbaka dina böcker nu i helgen. Skall bara kika i mailen och se om jag har kvar din nya adress.. :)

Boktokig Eva Boström said...

Ja, Neverwhere var verkligen bra!!!

Det är skönt ibland att läsa en chicklit. Att rensa huvudet!