Saturday 5 September 2009

Dropping out

Jag har fattat ett beslut som innebär att jag kommer sluta i en av mina två bokcirklar. Jag kommer fortsätta med den sci-fi som jag startat upp, men Full Bokhyllas cirkel hinns helt enkelt inte med. En kombination av läströtthet, svårigheter med genréna, stress och ökade fritidsaktiviteter (vilket iofs inte är negativt) ligger bakom beslutet. Det kändes inte alls bra att jag hela tiden kände en ovilja mot böckerna vi läste. Jag måste sluta upp med att plåga mig igenom böcker som inte engagerar mig, det är varken rättvist mot mig eller mot böckerna som förtjänar att läsas av människor som uppskattar dem...

Samtidigt är jag mycket besviken över min egen oförmåga, förra året läste jag 99 böcker, nu är jag uppe i 40 böcker och det är september. Fast förra året var jag arbetslös, så det är klart det fanns mer tid... Nä, det är dags att mogna och inse mina begränsningar.

Jag önskar all lycka till mina f.d. fellow cirkeldeltagare, det har varit ett jättetrevligt bokcirkelår och jag hoppas att ni får ha fortsatt trevliga träffar!

8 comments:

Arina said...

Det är ingen tävling och det finns inte någon kvot som måste uppfyllas. Du gör helt rätt som ägnar dig åt de böcker du känner för.

Bokbrunetten said...

Finns så många böcker man vill läsa, varför slösa tid på såna man inte vill... Helt rätt!

Unknown said...

Jag har också tänkt på det där, man vill ju inte låta hela sitt läsande styras av bokcirklar. Fast det är faktiskt väldigt kul att diskutera böcker med folk. Balans behövs, jag tycker att du gör rätt.

Angående hur många böcker man läser: mitt konstanta personliga mål är 30 böcker om året. Jag läser långsamt, och har alldeles för mycket annat för mig...

Åka said...

Alltså, förra kommentaren var alltså från mig (inloggad med fel konto...)

Boktokig Eva Boström said...

Håller med. Det är inte kul att läsa om man man måste tvinga sig igenom böckerna!!!

Fia said...

Nej, jag måste definitivt arbeta på att lägga ned böcker som inte engagerar mig..

Anonymous said...

Hej! Tänkte bara skicka en liten vink att jag inte har glömt bort dig, men det verkar dra ut på tiden med boken, den är beställd men jag har inte fått den ännu. Hoppas att jag hinner få den så att jag får iväg ditt paket innan den 14:e. Var lugn, det kommer ett paket till dig så fort som möjligt.
/Din hemlige bokvän

Anonymous said...

Sprang på en låttext som jag bara måste uppmärksamma.

http://hannashorna.wordpress.com/2009/09/10/bara-tarar/

Direkt efter lyssnade jag på Halleluja med Jeff Buckley, nu sitter jag på hotellrummet och är lite fuktig i ögonen.