Thursday 16 April 2009

Fantasy&SF-cirkel + all slags kärlek

Nu har vi haft vårt första möte och det var en mycket trevlig kväll. Det diskuterades och analyserades och skojades. Jag tror vi har fått ihop ett bra gäng. Faktum är att jag räknade med att det skulle hålla på till 20.00 men istället höll vi på till 21 av bara farten.

Till nästa gång ska vi ha läst Blindsight av Peter Watts, den är nu beställd (inte via amazon, have no fear!).

Det snackas ganska mycket just nu om amazons skandalösa dissning av böcker på toplistan som innehåller homosexuell kärlek. För att vända situationen till något positivt så fick ju plötsligt dessa böcker ganska mycket uppmärksamhet i all uppståndelse, vilket ledde till att jag fick upp ögonen för Oranges are not the only fruit av Jeanette Winterson, som jag nu bara måste ha.

Jag fascineras av alla som vågar bryta tabuer, älskar till exempel Katharine Kerrs Sagan om det magiska landet Deverry bland annat för hennes förmåga att beskriva homosexuell manlig kärlek på ett sådant romantiskt vis. Jeanette Winterson skriver om homosexuell kvinnlig kärlek, och jag tror att denna kärlek kan vara minst lika romantisk. Som den love-junkie jag är så tycker jag all slags kärlek är vacker...

7 comments:

Sooz said...

Appropå Amazon-grejen. Tydligen var det en på det franska kontoret som gjorde ett misstag i klassifieringen på grund av spåkförbistring och därmed påverkade det hela deras klassifieringssystem... klantigt eller efterhandskonstruktion... jag vet inte, men det är deras förklaring.

Fia said...

Suss: I know, men jag föredrar min version ;)

Maria said...

Jag läste Oranges are not the only fruit nyligen. Den är finfin. :)

Arina said...

Vilken bok diskuterade ni då?

Fia said...

Arina: Diskutera vem var när?

Arina said...

På bokcirkelmötet! Diskuterade ni ingen bok? Har jag missförstått alltihop? Hjälp!

Fia said...

Jo, det står ju att vi ska läsa blindsight.. =) Vi träffades första gången för att diskutera vilken bok vi ska läsa, seru =)