Thursday 18 June 2015

Blygsamt skryt

Jag vill passa på att uppmärksamma er, kära läsare, på lite nyheter som kommit ut på Alvarfondens hemsida.

Om ni inte vill klicka vidare kan jag klippa ut lite meningar...

"Den ideella Stiftelsen Alvar Appeltoffts Minnesfond (SAAM) är mest känd i fandom för det stipendium som delas ut varje år till minne av den legendariske science fiction-fanen Alvar Appeltofft, som gick bort 1976. Alvarpriset, som det populärt kallas, betraktas allmänt som svensk SF-fandoms mest betydelsefulla och består av ett konstverk och en penningsumma (för närvarande 2 100 kr).

Stipendiet utdelas "för omfattande och betydelsefullt ideellt arbete av bestående värde inom svensk science fiction-fandom", och mottagaren utses varje år efter en rådgivande allmän omröstning inom svensk SF-fandom. Stipendiet för 2014 kommer att utdelas på kongressen Swecon 2015/Confuse, 7-9 augusti 2015 i Linköping.

SAAM utlyser den rådgivande omröstningen om Alvarpriset för 2014 och sätter - efter att ha granskat nomineringarna från fandom - på röstsedeln upp Sofia Karlsson och Maria Nygård som kandidater. Omröstningen pågår till kl. 12.00 lördagen 8 augusti [...]"

Jag är otroligt stolt över att bli nominerad till detta och vill tacka er som har nominerat mig! Jag känner verkligen att min kärlek till svensk fandom är besvarad! :)

Det är också en stor ära att få vara nominerad med Maria, som är en väldigt viktig person inom svensk fandom! Faktum är det är tack vare Maria som jag hittat till fandom från första början!

Dels så skapade hon Bokbloggar.nu där jag registrerade denna blogg, och därigenom fann jag Socialistsimon. Vi bildade bokcirkel 2009, 2011 åkte vi på vår första kongress tillsammans, sen startade vi Malmöfandom efter att ha varit på Kontrast 2012, som Maria var med och arrangerade.

Dels så tipsade Maria också mig om Catahya där jag också annonserade ut att jag letade bokcirkelmedlemmar. Jag fick napp från Frida, som numera är min medskribent här på bloggen under namnet Farraw. Frida är min bästa vän, och om det inte vore för Maria hade vi kanske aldrig träffats!

Maria och jag har båda ett starkt engagemang för SF och fantasy samt att sammanföra människor, plus att vi delar ett stort tv-serie-intresse. Vi brukar ha diskussioner om hur mycket vi hatar Oliver Queen från Arrow, det är kul. :)

Så, med andra ord, vem som än vinner så kommer jag bli jätteglad. :)

2 comments:

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Kul! Grattis och lycka till!

Fia said...

Tack! :) Det blir jättebra, vem av oss som än vinner.