Sunday 9 September 2012

Kontrast-pepp!

Medlemsskapet är inköpt sen länge, hotellrummet är bokat, tågbiljetten inhandlad, kattvakt fixad. Nu är det ingenting kvar att fixa annat än att packa väskan och bege sig, jobbigt bara att måsta vänta ända till morgonen den 5 oktober innan det är dags!!

www.kontrast2012.se
Under tiden jag väntar så roar jag mig med att gå igenom programpunkterna och WOW vilka bra grejer de har lyckats fixa. Ett urval av de saker jag ser extra mycket fram emot:

* Författaren Nene Ormes kommer att ge en introduktion till ämnet steampunk.


* Johan Frick, som driver Science fiction-bokhandeln i Göteborg, kommer att prata om Philip K. Dicks Do Androids Dream of ELectric Sheep? och filmen Blade Runner.

* Litteraturvetaren Jerry Määttä kommer att ge föreläsningen ”Varför gillar vi när världen går under?” om science fiction och katastrofer.

* Intervjuer med författarhedersgäster Kelly Link, Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Joe Abercrombie och Peter Watts.

* Emil Hjörvar Petersen, isländsk fantasyförfattare, kommer att prata om ”Norse Myths in the Fantastic Genres: How Characters and Phenomena are Transferred and Represented in New Contexts”.

Förstår att vissa paneler kommer vara parallellt med andra, men jag hoppas jag kan hinna med så mycket som möjligt av det ovanstående. Plus att jag tänkte hinna hänga med nya nördvänner som jag lärt känna på Eurocon 2011 - Feuerzeug I'm looking at you.
Wake me up when september ends...

2 comments:

Arina said...

Jag har sett fram emot det här i ett år och blir jag mer peppad nu får jag väl en hjärtinfarkt.

Fia said...

Så spännande ska vi inte ha det!