Saturday 18 June 2011

Eurocon 2011 - day 1

Igår tog jag tåget till Stockholm för att bevista Eurocon 2011, som pågår hela helgen på KTH.

Guest of Honor (GoH) var bl.a. Elizabeth Bear *fangirl-sqeee* och Ian MacDonald, båda två lysande författare och även otroligt trevliga och humoristiska människor!

Jag har lyssnat på Nene Ormes, författare av Udda verklighet, som intervjuade Elizabeth Bear. Nene gjorde det klart att hon är en stort fan av Bear, men trots detta lyckades hon hålla sig från att göra ett fangirl-sqeee hel intervjun igenom. Jag har förstått att detta kräver enorm viljestyrka. Själv vågar jag inte ens prata med Bear. She's SO COOl! *squeee*

Det finns många svenska författare på plats, inte bara Nene utan bland annat Pål Eggert, som jag hann slänga nått ord med och utttycka min beundran för hans bok De döda fruktar födelsen (som jag nu läst ut, recension kommer). Jag har även träffat en författare vid namn Pebbles Karlsson Ambrose som var snäll nog att ge mig ett personligt signerat ex av sin bok Bergsstjärnan, tack så jättemycket!

Det roliga med Eurocon är att möta likasinnade nördar och ha kul ihop, varesig de är författare eller vanliga läsare. Människor som älskar sf, fantasy, steampunk,  som diskuterar vilka som EGENTLIGEN har rätt till kronan i GoT ellee citerar Kapten Picards "Engage!". Sen är det inte varje dag man träffar människorna bakom Cataya eller bokbloggsnördarna som man ivrigt följer på nätet.

Jag känner på mig att detta kommer bli The.Best.Weekend.Ever. :-)5 comments:

Arina said...

Jag önskar jag var där.

Fia said...

Varför är du inte här?:-(

Arina said...

Feghet mest men jag skyller på pengabrist.

Pål Eggert said...

Trevligt att träffas Fia.

Fia said...

Indeed it was!