Tuesday 10 November 2009

Jane Green - I dina kläder


För ett ganska långt tag sedan (december 2008) bloggade jag om denna bok som jag bytte till mig av Kerstin som skriver Kerstins krumelurer.

Jag har på grund av omfattande läströtthet och andra förhinder inte kommit mig för att läsa den förrän nu, och här kommer alltså mina tankar om den....

Den handlar om den ständiga singeln Vicky, journalist för Poise! som längtar efter att hitta någon att skapa ett hem och en familj med, och den duktige hemmafrun Amber, som längtar efter att återfinna den där känslan som fanns då hon var singel och livet var fullt av spännande överraskningar och pirr i magen. Vicky drivs av sin journalistiska ådra och beslutar sig för att genomgå ett månadslångt livsbyte för att ta reda på hur vilken omställning det är att bli hemmafru, vilket sedan skall bli ett reportage i Poise!. När hon annonserar om livsbytet svarar Amber, och Vicky blir genast intresserad. Ambers liv verkar vara så glamoröst, hon bor i en förort till Manhattan och hennes liv går ut på att vara hemmamamma och delta i välgörenhetsgalor. Amber i sin tur lockas av Vickys singel-livsstil där hon träffar dejtar spännande kändisar och har ett spännande jobb.

Livsbytet påbörjas, och Amber reser över atlanten till England mellan Vicky tar sig till staterna. Vad Vicky inte är beredd på är vilken tävling det är mellan alla hemmafruar, alla skall ha de snyggaste kläderna, de snyggaste hemmen, de duktigaste barnen. Amber i sin tur är inte beredd på sina egna känslor när hon blir uppvaktad av snygga och sexiga män. Frågan de båda vill ta reda på är - är gräset verkligen grönare på andra sidan?


Jase, vad tyckte jag egentligen om denna här? Jag inspirerades av Martina som - trots sin motvilja mot chicklitt fann denna underhållande - och trodde därmed att jag skulle göra det med. Och visst var den bra, men jag fann mig sig stundtals irriterad av omständliga utsvävningar... samtidigt gillade jag att få sådana fullständiga karaktärbeskrivningar. Boken var engagerande, men inte så där jätte-jättebra som jag trott. Kanske hade jag för höga förväntningar på den? Den får en svag trea på romantikskalan och en slätstruken trea generellt.

Andras åsikter om I dina kläder:
Kerstins recension finner du här.
Martinas recension finner du här.

6 comments:

a-lo said...

Känns lite som the holiday (filmen), eller? Har läst ett par Jane Green, dock inte denna, men kan mycket väl tänka mig. Tycker hon levererar stabilt och bra. Inget omvälvande, men det är väl knappast därför man läser chick lit.

Fia said...

Jo, det känns litet som de har gjort detta koncept ett par gånger tidigare. Läste Maeve Binchys bok "Huset vid Tara road" som är ungefär samma historia som "The Holiday" och "I dina kläder". Därmed inte sagt att jag inte gillar dem alla, för det gör jag. Man läser ju inte chick lit för att man ska få något slags omvälvande äventyr, precis som du säger.

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Jag älskar filmen "The Holiday" så jag blev jättekär i den här boken!

Är det förresten du som är min hemliga bokvän?

Fia said...

Miss E: Det stämmer! Berätta nu hur du lyckades lista ut detta... =)

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Yes! Jag visste det :p Jag kan lugnt säga att jag inte misstänkt dig förrän jag surfade runt nu efter sista paketet, har haft massa andra misstänkta men det var poststämpeln och din header som jag tog det på den här gången.

Tack för alla fina paket - de har verkligen förgyllt hösten! Och förresten - om du är sugen på nån av de böcker du skickade till mig så säg till - jag kan ju pocketbyta med dig nu när jag läst dem :-)

Mrs E (ibland Grefvinnan) said...

Hej igen
Om du vill pocketbyta så maila mig din adress så kommer de två första böckerna - den sista behåller jag ett tag, den var såpass tjock att den blir jullovsläsning :-)