Sunday 11 October 2009

Guillermo Del Toro och Chuck Hogan - Släktet

Det damp ned en bok i min brevlåda för ett tag sen som gjorde att jag tappade hakan ända ner i golvet.

Guillermo del Toro, skaparan av Hellboy och Pan's Labyrinth (som jag inte sett ännu men vill se) har skrivit en vampyrserie!

På baksidan står att läsa:

"De har alltid funnits bland oss - vampyrerna.

I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: Hela världen!

En Boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas fr att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda överallt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara...

Släktet är första delen i en triologi om vampyrer.

Berättelsen utspelar sig i New York, där ett virus förvandlar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse."

We of the united vampire order says: Grrrrr Arrrgh!

5 comments:

Boktradition said...

Jag blev också glatt överraskad över att få hem den här! Har inte hunnit börja på den än, men ser verkligen framemot det :)

Pan's labyrinth rekommenderas varmt ^^

Fia said...

Vad kul. Då har vi denna att se fram emot båda två! =)

Snöfrid said...

Låter spännande, den vill jag läsa!
Såg andra Hellboy-filmen på bio. Pan's labyrinth har inte blivit av ännu dessvärre (trots att jag äger den!)

Frida R said...

Åh jag blev också helt sugen!

Emelie said...

Jag rekommenderar dig verkligen att se Pan's Labyrinth för den är helt fantastisk, men det är kanske bra att du inte har sett den innan du läster Släktet eftersom det kan ge lite felaktiga förväntningar.

Släktet påminner mycket mer om Guillermo's Blade II än om Pan's Labyrinth eller Cronos, det vill säga mer serietidningsaction än mörka sagor.

Jag vet inte hur bra boken är på svenska, jag tycker i alla fall att omslaget är sjukt fult...