Saturday 19 November 2011

This is the end, my friend

Det senaste åren så har min läsning och mitt bloggande minskat stadigt. Jag har kämpat för att få tillbaka lässuget men inte lyckats förutom i korta perioder. Har gått från att ha två bokcirklar och skriva dagliga blogginlägg till att minska till några i veckan, sen några i månaden, lade sen ned den ena bokcirkel, sen den andra, och nu är det alltså dags för att lägga ned bloggen. Yup, det stämmer. I'm quitting.

Känns tråkigt, men jag har efter mycket soulsearching kommit fram till att det helt enkelt inte är min grej längre. Tänker inte hymla och säga att jag tar en paus, för jag kan inte lova att jag kommer tillbaka till bloggosfären, men jag ändå kommer ha kvar bloggen för den eventualiteten att jag skulle få tillbaka lässuget/bloggorken. Hoppas inte på det dock.

Det känns litet tråkigt eftersom jag inte vill hamna utanför och missa allt roligt ni skriver och gör, men samtidigt så känns det litet skönt eftersom jag nu slipper ha ett ständigt dåligt samvete för min oförmåga att läsa och skriva.

Well, there you have it. Live long and prosper.

9 comments:

Cecilia said...

Oh noes! Vad sorgligt :( Men du vet bäst förstås. Kommer du fortfarande med på våra gatherings?

Fia said...

Cecilia, jag kommer jättegärna till träffarna! Skånes boblmaf är ju det bästa gänget ever. Är glad om ni vill ha med mig ändå nu när jag inte är lika mycket bokslukare ;)

A-lo said...

Ah, jag som bara trodde det var ngt tillfälligt :( Men man ska ju blogga för att det är kul, inte (bara) för att man har dåligt samvete ;) Så du gör rätt tycker jag. Hoppas vi ses snart ändå!

Feuerzeug said...

Jaha. Fan då. :P

Men det finns massor av folk som läser böcker och inte bloggar om dem. Jag har hört att det går jättebra.

En del till och med umgås utan att prata böcker har jag hört.

Arina said...

Tråkigt. Men det är väl inget som hindrar att du läser det andra skriver väl? Så du behöver inte helt tappa kontakten med bloggvärlden, om du inte vill.

Pål Eggert said...

Feuerzeug:"En del till och med umgås utan att prata böcker har jag hört."

Jag har träffat en hel del av dem. Läskiga människor...

Bokomaten.. said...

Ja, häng kvar ändå. Vem vet, du kanske inte kommer att kunna hålla dig borta till våren när blommorna knoppas och bokbloggarmaffian diskuterar vårsläpp, svindlande höjder och te och katter. Tur du finns kvar på twitter i alla fall. Och som sagt. Läsa kan man ju öra även om man inte skriver om det. Även andras bloggar.

Västmanländskan said...

Så trist. Men det är rätt beslut om det känns så. Du blir saknad. Ha det gott!

Cilia said...

Huh, vad trist :( Men man ska ju bara göra det så länge det är roligt.