Monday 29 November 2010

I'm not dead yet!



För dem som undrar varför mitt bloggande legat litet lågt på sistone: Jag har inte hunnit läsa så mycket av olika anledningar, bland annat pga att jag har så ont i axeln så jag inte vill hålla en bok i armen (blir besvärligt även med den andra axeln som då blir utsliten), sen så har jag varit upptagen med att installera möbler, umgås med vänner som rest långt för att hälsa på mig i flera dagar, sen så har jag varit på en massa fester... och än är festandet inte slut.. *trött*

Men var inte rädda, I'm not dead... yet!

Sunday 14 November 2010

Ombyggnad pågår...

"You probably wish you had a cardboard box of your own, dont you, human?
But we can't all be this fortunate."
Ingen läsning denna helg för jag håller på att IKEA-styla mitt hem. Med hjälp av ett par katter. :-)

Tuesday 9 November 2010

Pocket & Påhitt - Ursäkta kyparn, men det är en syrsa i min klubba...

Mitt paket!
Paketet från Bokstunder kom redan i torsdags men eftersom jag har varit borta från fredag morgon till måndagkväll så har jag inte hunnit skriva om det.

Öppnade det dock torsdagkväll och WOW vilket paket! Böckerna jag fick var Isabel Wolff - Vickis Vintage Butik och Lisa Jewell  - The truth about Melody Brown (som jag redan börjat läsa). Böckerna verkar jättebra, Lisa Jewell är en personlig favorit och Isabel Wolffs bok verkar vara en mysig bok (bra för mörka höstkvällar). Har redan slukat allt godis (mmm choklad!) men lämnade kvar klubban. Det lustiga med denna klubba är att den har en speciell ingrediens... SYRSA! *mmm* Ni kan nog tänka er mitt illskrik då jag såg syrsan i klubban. Där satt jag i godan ro och gottades åt alla godsaker å så ser jag en INSEKT i mitt godis... Ja, du Cissi, du har verkligen förmåga att skaka om! Jag tar det som ett halloweenskämt och flinar i mjugg... ;)

Sen fick jag smultron-te (hur visste du att jag älskar smultron!??). Det doftar underbart! Det övriga prasslet var Mochaccino Mints, Origami-postits, tuggummi, svarta katten, yatzy, markeringspennor och Knep och Knåp. Märk väl att det inte är samma Knep och Knåp som Bokstunder fick av mig utan att vi hade samma briljanta tanke ;)

Ett stort tack till min eminenta bokvän Bokstunder!!

Sunday 7 November 2010

Kathy Reichs - På måndag död

Tre kvarlevor efter unga kvinnor påträffas i källaren på en pizzeria och Temperance Brennan kallas till platsen för att utreda om det rör sig om gamla fynd eller relativt nya mord. Hon får redan från dag ett hårt motstånd från poliskåren som är helt övertygade om att det rör sig om gamla arkeologiska fynd, men dr Brennan anar oråd eftersom fyndplatsen, gravarna och placeringen av kropparna inte stämmer överens med för urbefolkningens begravningsritualer. Hon upptäcker snart att huset som kvarlevorna påträffas i tidigare har varit i maffians ägo. Dr Brennan kan inte släppa fallet och när hon inte får påbackning från polisen börjar hon på egen hand forska i husets tidigare ägare, och spåren leder henne till en hemsk upptäckt....


 Böckerna om rättsantropologen Temperance Brennan är baserad på författarinnan Kathy Reichs liv, hennes egna arbete som rättsantropolog och hennes arbete med polisen. Böckerna har blivit sån succé att man gjort tv-serien Bones, som är ytterst vagt baserat på böckerna. Jag kan faktiskt inte svara på om jag gillar böckerna eller serien bäst, de är båda jättebra på sina egna sätt och vis. Men en sak är klar, jag ska köpa fler böcker av Kathy Reichs! Sådan spänning, sådan förmåga att beskriva och engagera! Kanske har det något att göra med att jag fått en mjukstart med Bones, men oavsett vilket så gillar jag boken supermycket!

Jag har länge varit intresserad av att bredda min boksmak, dels med klassiker och skräck men även med deckare. Har försökt läsa någon deckare tidigare men inte gillat dem, men så kom jag över en Kathy Reichs bok och eftersom jag gillar tv-serien Bones så tänkte jag att det kunde vara en enkel start. Det känns som om jag hittat rätt! Boken får fem poäng av fem möjliga!

Saturday 6 November 2010

Älvsbyn

Är hemma och hälsar på över helgen och njuter av god mat (inbakad oxfile igår, palt idag). Njuter även av det vita som sakta singlar ner. Så vackert med snö! Önskar jag kunde ta den med mig till skåne på måndag...

Jag kan också meddela att jag nu tagit mig mer än halvvägs igenom På måndag död. Än så länge är den jättebra!

Wednesday 3 November 2010

Läser en deckare!

Men inte vilken deckare som helst, utan en ORANGE deckare (hint hint, nudge nudge, know what I mean, know what I mean, say no more!).

Läser en bok som jag fått av Calliope - eller var det du som gav mig den...? Minns inte riktigt, men thanks om det var du! Hittils har den varit riktigt spännande. Men så är det ju riktiga Bones också, och det är ju en fördel.

Och om det är någon som undrar om jag har blivit spritt språngande galen som börjat läsa deckare så säger jag; ja, kanske. Det återstår att se! ;)

Tuesday 2 November 2010

I'm beautifuuul...

Blev just nominerad till Beautiful Blogger Award. "Den här bloggen är skriven med stort engagemang av en citat: "Bokslukerska, författare, drömmare, nörd". Nörderi är bra tycker vi!"


Gosh golly! Tack kära BookLover - ett rum av ord för de fina orden! Jag är hedrad och litet förvånad - hur sjuttsingen fick ni reda på hur jag ser ut..? Juuust kiddin'! ;-P (Men ni måste medge att det lämnar litet utrymme för egen tolkning ;)
 
De som blir nominerade får också en uppgift:
- kopiera in awardbilden i sin blogg
- tacka och länka till den som nominerade
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv

Eftersom jag redan gjort de första två sakerna så återstår sju andra bloggare och sju intressanta saker. Here it goes!

Ett hem utan böcker erhåller dena fina award inte bara för att hon är min vän (och dessutom en mycket beautiful blogger) utan för att hon faktiskt också har en superfin blogg med ständigt inflöde av intressanta recensioner och andra nördigheter. Me Like!

The Book Pond nomineras för att hon skriver om intressanta böcker och personer (som Stephen Fry) och inte är rädd för att bjuda på sig själv och sin underbara humor. :)

Bokomaten får också en nominering för sin hemtrevliga och husmoderliga charm och intresseväckande bokrecensioner. Det ger en extra krydda till inläggen när man läser dem i en air av lantligt kök.

Calliope Books  har supersnygg stil, sofistikerad, något gotisk, litet sekelskifte, litet gypsy. Vad kallar man det ihopslaget? Vet inte, men snyggt är det iaf! Och så har hon världsbäst boksmak! Och sen skriver hon om Curlingkatter, är inte det för sött? (missade nu att kolla på det dock...)

En udda verklighet har en blogg som är lika fin som hennes utgivna bok med samma namn. Jag är ett stort fan av boken och av Nene i största allmänhet. You had me at 'Katherine Kerr'!

En bok om dagen värmer mitt frusna norrbottniska hjärta med den vackra vyn av snö och skog. Hon har en riktig mysblogg, när jag läser den fantiserar jag att hon lever ett Gilmore Girls-liv med sina barn och hundar, och kanske med en alldeles egen Luke? Sen så är hon fenomenal på att arrangera bokbyten!

BOKHYLLAN by Deliquate har den grafiskt snyggaste blogg jag någonsin sett och skriver väldigt bra. Sen så gillar hon Battlestar Galactica och massor annat sånt där bra grejs.


Så där ja! Då blev det lustigt nog så att alla utom två nominerade är vänner eller bekanta. Eftersom jag är allt annat än partisk så måste det ju innebära att jag väljer vänner och bekanta efter hur intressanta bloggar de har? ;-)

Det var visserligen en intressant grej om mig, men vet inte om den är helt sann. Här är sju intressanta saker som är helt sanna:

1. Jag är hörselskadad på båda öron, behöver ha hörapparater (och kan även prata teckenspråk, något så när i alla fall).
2. Jag har två vänner som är OS-guldmedaljörer och två vänner som är med i Allsvenskan... *champion by proxy*

3. Jag har lärt min ena katt att spela död, göra high five, vacker tass och arbetar nu på att lära henne att rulla runt. Den andra katten är dum som ett spån. :)

4. Jag prickar bra med luftgevär.

5. Jag pratar då och då pitemålet, även om orden och dess meningar börjar försvinna och lämna utrymme för skånska språkets melodi och uttryck.

6. Har dykit från en 12 meter hög klippa ned i Döda Fallet i europas största obundna vattenfall (Storforsen i Älvsbyn). Jag var inte självmordsbenägen utan äventyrslysten.

7. Jag flyttade tvärs igenom hela Sverige, från norrbotten till skåne, pga kärlek. När kärleken tog slut hade kärleken till skåne tagit över. Men norrbotten kommer alltid vara "The land of the free and the home of the brave".

Puh, that's all folks!